Tenk sikkerhet når du fisker i sjøen

  • by

Når du fisker fra båt på sjøen er det mye som skal tas hensyn til. Dette gjelder spesielt om du er langt fra land, da vær og vind kan skifte raskt ute på sjøen. Dersom du har en cabincruiser eller daycruiser vil du ha en viss beskyttelse mot vær og vind, men du kan fortsatt oppleve været som skremmende dersom bølgene slår mot skroget. På grunn av dette er det helt essensielt å sjekke værmeldingen før du drar ut på fisketur i båt. Vi skal nå se nærmere på andre ting du må passe på før du drar på fisketur til sjøs.

Ditt ansvar

Når det gjelder fisketur i båt, er det båtførers ansvar å sørge for at han eller hun er skikket til å styre båten. Du skal blant annet være edru og holde deg under promillegrensen dersom du har konsumert alkohol. Ifølge ABC Nyheter har politiet uttalt at mange er for vågale når det kommer til promille til sjøs. Husk at alkohol påvirker din reaksjonsevne, noe som øker sjansen for å havne i ulykker. Spesielt dersom det begynner å bli mørkt ute, er det helt essensielt å være ved sine fulle fem. Det er fort gjort å kjøre båten i et skjær mens båten holder høy fart, noe som kan være veldig skummelt.

Det er selvfølgelig også viktig at båten er trygg å ferdes i. Forsikre deg om at skroget ikke har noen lekkasjer, og pass på at du har tilstrekkelig med drivstoff dersom du planlegger å fiske langt ute på sjøen. I tillegg skal alle i båten ha på seg redningsvest, da dette kan bety forskjellen mellom liv og død om noen skulle være så uheldige at de havner i vannet.

Førstehjelpsutstyr

Det er raskt gjort å henge seg fast i en skarp fiskekrok, noe som kan være både vondt og skremmende. Det kan derfor være lurt å ta med seg et førstehjelpsskrin med plaster og desinfiserende middel i tilfelle uhellet skulle være ute. Du bør også kunne livreddende førstehjelp i tilfelle noen skulle havne i sjøen og få vann i lungene. Sørg også for å alltid ha med deg mobiltelefon eller andre former for kommunikasjonsmidler, slik at du kan kontakte kystvakten eller nødetatene om kriser skulle oppstå.