Klær og utstyr du bør ha!

  • by

Når du planlegger din neste fisketur, er det enkelte ting du bør huske å ta med deg. Det er ikke noe fasitsvar på hvilke klær eller hva slags utstyr du bør ta med deg, men vi har noen tips som kan komme deg til nytte.

Fiskestang og utstyr

Det finnes mange fiskestenger på markedet, og det kan være lurt å velge en som er av høy kvalitet dersom du vil ha en stang som varer lengst mulig. Kjente kvalitetsmerker i Norge fås på butikker som

Skittfiske, Fjellsport.no og XXL. Dersom du velger merker som Shimano, Abu Garcia, Sølvkroken, Scierra eller Orvis, vet du at du har en fiskestang med god kvalitet. Sørg for at du velger en fiskestang som er beregnet på den type fiske du er interessert i. Det finnes stenger som fluestenger, haspel og pilkestikker, samt fiskestenger som er beregnet på havfiske. Sistnevnte er ofte mye kraftigere enn de du benytter i ferskvann.

Klær og annet

Før du drar ut på fisketur bør du ha det klart for deg hvor og hvordan fiskingen skal foregå. Skal du for eksempel fiske etter laks i en elv, bør du ha vadeutstyr som støvler og vanntett bukse. De fleste fisketurer krever imidlertid bare normalt turvett og klær som passer været.