Gode grunner til å spise fisk

  • by

Det finnes mange kostholdsråd der ute, og disse kan variere avhengig av hvem som uttaler seg. Det er imidlertid én spesifikk matvare som går igjen i de fleste kostholdsråd, og det er fisk. Både norske myndigheter og andre anbefaler at du erstatter rødt kjøtt med fisk. Fisk er rett og slett en kilde til sunne næringsstoffer og sunt fett, samtidig som det smaker veldig godt om det tilberedes riktig.

Det er bra for helsen din!

Dersom du spiser mer fisk og mindre rødt eller bearbeidet kjøtt, vil dette kunne gjøre godt for helsen din. Ifølge Helsenorge.no bør du spise fisk minst to ganger i uken. Fisk inneholder sunne omega-3-fettsyrer som er bra for hjertehelse og kolesterol. Et tilstrekkelig inntak av fisk kan derfor være med på å opprettholde god hjertehelse og redusere sjansen for hjerte- og karsykdom. Det er spesielt feit fisk som laks som har et rikelig innhold av de sunne fettsyrene. Magre fisketyper er imidlertid også sunne, og inneholder mye jod.

Det smaker godt

En annen god grunn til å spise fisk, er at det smaker godt. Det finnes mange forskjellige matfisk, noe som betyr at du kan ty til mange ulike former for tilbehør. Dermed kan du i stor grad skreddersy smaken slik at den passer din gane. Synes du at laks og ørret har for sterk smak av fisk, kan du med fordel prøve sei eller torsk, da slik fisk har en mildere smak.

Det er miljøvennlig

Ifølge Miljøvernforbundet er det faktisk mer miljøvennlig å spise fisk fremfor kjøtt som storfe. Så dersom du ønsker å være både sunn og miljøvennlig, er det lurt å legge om til et kosthold med mer fisk og mindre rødt kjøtt. Sørg imidlertid for å spise fisk som er forvaltet på en bærekraftig måte!