Fordeler med ferskvannsfiske

  • by

Er du usikker på om du skal fiske i ferskvann eller saltvann? Begge deler har sine fordeler, og det varierer fra person til person hva som passer best. Vi skal nå se nærmere på hvorfor du bør fiske i ferskvann, og fordeler dette har.

Gode grunner til å fiske i ferskvann

I ferskvann finner du mange av de beste matfiskene, som for eksempel laks og ørret. Disse fiskene er riktignok anadrome, noe som betyr at du vil finne de i både ferskvann og saltvann. Men ettersom fisken trekker tilbake til ferskvannet først når den er fullvoksen og klar til å gyte, vil du stort sett finne fisk av god størrelse i ferskvann. I saltvann er det mange ungfisk som enda ikke er fullvoksne, og det er klart det er mer mat i en stor fisk. Og om du planlegger å slippe fisken ut i vannet igjen («catch and release»), så kan du i det minste få et skrytebilde med den store fangsten!

Kanskje du har like mye flaks som den heldige fiskeren Martin Toverud, som i 2013 fikk en gjedde på 10,9 kilo? En annen god grunn til å fiske i ferskvann, er at du kan finne blikkstille og rolige ferskvann uten all vinden som ofte følger med fiske langs kysten og på havet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *