Fordeler med ferskvannsfiske

  • by

Er du usikker på om du skal fiske i ferskvann eller saltvann? Begge deler har sine fordeler, og det varierer fra person til person hva som passer best. Vi skal nå se nærmere på hvorfor du bør fiske i ferskvann, og fordeler dette har.

Gode grunner til å fiske i ferskvann

I ferskvann finner du mange av de beste matfiskene, som for eksempel laks og ørret. Disse fiskene er riktignok anadrome, noe som betyr at du vil finne de i både ferskvann og saltvann. Men ettersom fisken trekker tilbake til ferskvannet først når den er fullvoksen og klar til å gyte, vil du stort sett finne fisk av god størrelse i ferskvann. I saltvann er det mange ungfisk som enda ikke er fullvoksne, og det er klart det er mer mat i en stor fisk. Og om du planlegger å slippe fisken ut i vannet igjen («catch and release»), så kan du i det minste få et skrytebilde med den store fangsten!

Kanskje du har like mye flaks som den heldige fiskeren Martin Toverud, som i 2013 fikk en gjedde på 10,9 kilo? En annen god grunn til å fiske i ferskvann, er at du kan finne blikkstille og rolige ferskvann uten all vinden som ofte følger med fiske langs kysten og på havet.