De beste lokalitetene for fiske i ferskvann

  • by

Du har pakket ryggsekken med god niste, fiskestangen er klargjort og været er perfekt for en fisketur. Men hvor finner du egentlig de beste fiskevannene? Å velge riktig vann kan ha mye å si for hvor mye fisk du får, og er derfor noe du bør investere litt tid på å undersøke på forhånd. I mange vann finnes det naturlig store bestander av fisk, mens i andre vann er det satt ut fisk. Andre vann igjen kan ha dårlig kvalitet eller lite oksygen, noe som gjør at fisken ikke trives der. Og det er selvfølgelig ikke noe poeng i å fiske der det ikke er fisk.

Fiskevann som er kjent for å være bra

Det finnes mange fiskeperler i Norge. Dersom du sjekker ut siden til Den Norske Turistforening vil du finne oversikt over noen av landets beste fiskevann. Et av stedene som trekkes fram som spesielt bra, er østbredden av Femunden. Her er det enkelt å få napp, selv for nybegynnere. Dersom du fisker ved Røvoltjerna kan du regne med å få både abbor, ørret og røye på kroken. Her er det også fint å telte dersom du vil tilbringe helgen ute i naturen. I Stølsheimen finner du også et bra fiskevann, nemlig Solrenningsvatnet som ligger like ved Solrenningen Turisthytte. Her er det mulig å få en skikkelig storfangst i idylliske omgivelser.

I Langsua Nasjonalpark er det også godt tilrettelagt for fiske. Du vil finne både elver og vann i området, samt en rekke flotte turisthytter i området hvor du kan overnatte. Da slipper du å dra med deg et eget telt – noe som er en fordel! Et annet idyllisk sted hvor du kan fiske, er på Hardangervidda. Her kan du vandre til fots i urørt natur, og sørøst på vidda kan du finne gode fiskemuligheter. Fisken her er kjent for å være både feit og god! Det er spesielt gode muligheter for ørretfiske i området. En annen vidde du bør teste ut, er Finnmarksvidda. Dersom du går til Jotka Fjellstue har du et perfekt utgangspunkt for suksessfulle fisketurer. Her er det mulig å fiske ørret på godt over ett kilo! Ta gjerne med myggnett, da det er mye mygg her fram til august. Et siste fiskeområde du bør sjekke ut er Snåsa og innsjøen Holderen. Oppsummert er de beste fiskevannene:

  • Røvoltjerna
  • Solrenningsvatnet
  • Langsua Nasjonalpark
  • Hardangervidda
  • Finnmarksvidda
  • Holderen