Bruk sykkelen på fisketur

Mange er nok vant med å bruke bil når de skal på fisketur, i hvert fall dersom de skal fiske et stykke hjemmefra. Men det er mange fordeler med å bruke sykkel når du skal fiske. Det handler ikke nødvendigvis om å trene, selv om en frisk sykkeltur også gir deg både frisk luft og trening.

Du tror kanskje du ikke får med deg alt utstyret på sykkelen, men da kan du vurdere en sykkelhenger. Der er det også plass til telt og sovepose, dersom du har tenkt å være på tur et par dager.

Oppdag nye steder

En av de største fordelene med å bruke sykkel i stedet for bil, er at du kommer deg til nye fiskesteder. Det er jo ikke alle steder det går bilvei, men kanskje det finnes stier eller skogsveier der du kan sykle. Samtidig får du med deg alt du trenger, og du kommer det kanskje til steder der det er færre folk og stillhet, dersom det er det du er interessert i. Samtidig får du en fin unnskyldning til å unne deg noe nytt, for eksempel en behagelig biker shorts til sykkelturen.

Opplev naturens ro

Det er mange som søker stillhet og fred når de skal på tur, og du kommer mye nærmere naturen når du sykler enn når du kjører bil. Du har større sjanse for å se fugler og dyr når du sykler. Kommer du med bil, vil du skremme vekk dyrelivet, og du risikerer dessuten å kjøre på ville dyr. Det slipper du å tenke på når du sykler. Du får også bedre tid til å oppfatte lyder og lukter rundt deg, ting du rett og slett ikke legger merke til når du kjører bil.

Perfekt familietur

Sykkeltur i naturen er perfekt for hele familien. Dette er en familietur i sakte tempo, med tid til å snakke og raste på veien. De minste kan eventuelt sitte i en sykkelvogn, mens de litt eldre barna kan sykle selv, uten sykkelhenger. Det er heller ikke nødvendig å dra på langtur for å campe og fiske. Ofte finnes det fine fiskesteder i nærheten. En av fordelene i Norge er jo nettopp at de fleste har naturen i nærheten. Allemannsretten gir deg dessuten rett til å bruke mye av denne naturen. Bare husk at du også har en plikt til å ta vare på naturen.

Helsefordeler

Du får selvsagt også mange helsefordeler ved å sykle. I tillegg til at du kommer i bedre form, er natur og frisk luft også bra for den mentale helsen. Det å fiske er også bra for helsen, fordi det krever ro og tålmodighet. Av og til kan det sammenlignes med meditasjon, som kan bidra til å senke blodtrykket. Å sykle på fisketur kan altså være bra på mange måter, men det er selvsagt ingen garanti for at du får bedre fiskelykke. Likevel kan nettopp stillheten med å sykle bidra til å skremme vekk færre dyr. Kanskje dette også gjelder for fiskene?