Fisking

I denne artikkelen skal vi se på hva som er viktig i denne aktiviteten som vi kaller fisking. Vi skal ikke diskutere profesjonell fisking, men heller hobbyfisking for privatpersoner. Sjø og ferskvann blir diskutert, og vi kommer til å se på hva slags utstyr det er man trenger for å kunne lykkes med fiskingen, og eventuelle tillatelser man må ha blir også nevnt her.

La oss begynne med å se på hva man kan komme til å trenge dersom man skal fiske ute på sjøen.

Sjøfiske

I Norge er det heldigvis lov for hvem som helst å fiske i sjøen på ethvert tidspunkt, så tillatelser trenger man ikke å bekymre seg for her. Det eneste du trenger å huske på er at det finnes et såkalt minstemål for fisken du fanger. Det vil si at dersom du fanger en fisk som er mindre enn dette målet så må du slippe den tilbake ut i naturen slik at den kan få vokse seg større.

Du kan fiske fra en brygge eller hvor som helst fra land, men det er ganske mye mer spennende å skaffe seg en båt og heller fiske med den. Dersom du derimot skal fiske på land kan du unne deg å gå i komfortable og kule Adidas sko som du finner i den lenken.

Hvis du skal på sjøen trenger du kanskje noe annet utstyr, selv om det kan fungere med en vanlig fiskestang, så kan det hende at du trenger litt sterkere utstyr. Du bør kanskje investere i en fiskestang som kan tåle rundt 30 pund for å være på den sikre siden. Fiskene ute på havet er jo stort sett større.

Det er også anbefalt at når du skal handle inn utstyret ditt så kan du skaffe deg en så stor snelle som mulig. Helst vil du kanskje ha en multiplikatorsnelle. En multiplikatorsnelle øker hastigheten av omdreiningene, noe som gjør det å ta opp snøret enda lettere.

Ferskvann

Dersom du er over 16 år så må du ha tillatelse fra eier for å kunne fiske i ferskvann. Det vil altså si at du må kjøpe deg fiskekort som bevis for at du har tillatelse for å fiske i det området du er i. Dersom du er interessert i å vite mer så kan du lese om det i den forrige lenken.

Husk at mange folk liker å fiske med fluer. Fluefisking er litt annerledes enn å fiske på sjøen, fordi agnet blir holdt oppe av en liten propp ved vannets overflate. Mange mennesker liker også å lage sine egne fluer, og dette kan fort bli en egen hobby for seg selv. Husk også at dersom du skal drive med fluefisking så trenger du også en egen fluefiskestang til dette.