Har du lyst til å begynne å fiske?

I denne artikkelen skal vi se på hvordan vi kan bli mer effektive fiskere enten vi fisker fordi det er gøy, eller fordi vi gjør tar det mer seriøst fordi det er en hobby. Dersom du er en profesjonell fisker så vet du sikkert allerede alt det er å vite om fisking, men det kan være greit å friske opp kunnskapen sin likevel. La oss begynne med å se på hva som er viktig å huske på når det gjelds lover og regler for fiske her i Norge.

[IMAGE=frVFY3dJhIjD.jpeg]

Lover og regler

Fiskereglene i Norge er ikke så strenge som de kunne ha vært. Det første vi trenger å vite er at det å fiske i sjøen er gratis for alle sammen her i Norge, og det er jo veldig gode nyheter. Dersom du for eksempel fisker sei eller makrell så kan du fiske hvilken som helst fisk, men alle andre arter må være over et minstemål før du kan samle dem inn. Dersom du fanger en av disse andre artene og de er for små så er det greiest å bare hive dem tilbake ut i sjøen. Husk også at det er kun gratis dersom du bruker fiskestang eller håndsnøre.

Dersom du er over 16 år så kommer du også til å trenge fisketillatelse ved hjelp av fiskekort. Det er forskjellige fiskekort og tillatelser som kan gjelde for de forskjellige stedene hvor du kan fiske, så sørg for å få med deg all tilstrekkelig informasjon.

Måter å fiske på

Det finnes mange forskjellige måter å fiske på. Den mest eksotiske måten er kanskje å bruke krabber ved bruk av krabbeteiner, men husk at dette kan være litt vanskelig og vrient. Dersom du uansett vil prøve så kan det også hende at du må lage deg noen teiner selv, så husk å handle inn spiker og planker i det tilfellet.

Hvis du for eksempel i stedet har lyst til å fiske i ferskvann så er det annet utstyr som kreves, men det kan også være like vrient å sette seg inn i. For eksempel er det veldig vanlig med fluefisking ute på ferskvann, og selv om det ikke nødvendigvis er så vanskelig å skaffe seg fiskestang og agn, samt det å lære seg teknikken, så kan det være mye å lære dersom man har lyst til å lage egne fluer.

Dette kan på sin egen måte også bli en hobby, med tanke på alle de forskjellige måtene man kan sette sammen disse krokene og agnene.

Dersom du liker ferskvannsfiske så kan du også prøve å bruke noe vi kaller for en oter. Vi snakker her om et fiskeredskap som brukes spesielt til å fiske etter ørret i ferskvann.