Skalldyr

  • by

Dersom du er glad i fisk og sjømat, står sannsynligvis skalldyr høyt på listen din over hva du liker best. Skalldyr er kort forklart en fellesbetegnelse som benyttes om både skjell og krepsdyr. Dette er altså ikke en systematisk artsgruppe, men heller det sjøen har å by på av dyr med harde skall. De mest populære skalldyrene som spises til middag (eller andre måltider) er:

  • Hummer
  • Krabbe
  • Kreps
  • Reker
  • Østers
  • Musling
  • Blåskjell

Retter med skalldyr

Skalldyr er en omfattende gruppe av ulike arter fra sjøen, og kan derfor serveres på svært mange forskjellige måter. På Meny og Godt.no finnes det utallige oppskrifter du kan teste ut, enten du foretrekker østers, krabbeskjell, krabbeklør, blåskjell, reker eller hummer. Hvitvinsdampede blåskjell er en klassiker, og går relativt raskt å tilberede. Damp ferske blåskjell sammen med hvitvin og hvitløk, og server ved siden av ferskt brød eller stekte poteter. Blåskjell er også ypperlig å tilberede på grillen med folie. Slik kan du lage din egen gourmetmiddag på mindre enn 20 minutter!

En annen klassiker er ferske reker som serveres med majones, fersk loff og sitron, gjerne med litt dill ved siden av. Dette er den optimale retten å servere om sommeren, og noe de aller fleste liker. Prøv gjerne med litt avokado som tilbehør til rekene også!