Middager med saltvannsfisk

  • by

Havet er en skattkiste når det kommer til muligheter for kulinariske opplevelser. Du kan få nydelig matfisk på kroken mens du fisker i sjøen, som for eksempel rødspette, torsk, sei og lyr. Vi skal nå se nærmere på noen av rettene du kan tilberede med fisk fra sjøen.

Rødspette med fløyelsmyk remuladesaus

På nettsidene til Tine finner du en rekke herlige oppskrifter der fisk har hovedrollen. En av disse er en middagsrett med rødspette, som serveres sammen med en saus av remulade. Denne retten er inspirert av det danske kjøkken, og serveres også med urter, sitronsaft og sylteagurk.

Ingredienser

  • Filet av rødspette (600 gram)
  • Pepper og salt
  • Cornflakes
  • Egg (1 stk.)
  • Smør til steking
  • Egg (1 stk.)
  • Majones (2 dl)
  • Løk (1 stk.)
  • Sylteagurk (2 stk.)
  • Naturell yoghurt (0,5 dl)
  • Persille
  • Kjørvel
  • Estragon
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft (1 spiseskje)
  • Poteter (8 stk.)

Tilberedning

Kok potetene møre etter at du har vasket dem. Lag remuladesausen ved å blande et hardkokt egg med finhakket løk og sylteagurk, samt yoghurt og majones. Tilsett ønsket mengde urter i blandingen, samt sitronsaft, pepper og salt. Tørk rødspettefiletene med kjøkkenpapir og gni dem med salt og pepper. Rull fiskefiletene i en blanding av cornflakes og egg, og stek dem så i en stekepanne med smør.