Middager med ferskvannsfisk

  • by

Har du hatt fiskelykke i et ferskvann? Hvis du har vært så heldig at du har fått fjellørret eller en feit laks på kroken, har du mye godt å se fram til. Annen ferskvannsfisk som abbor og gjedde kan også smake godt, men vær litt mer tilbakeholden med å spise disse fiskene ettersom de ifølge Mattilsynet kan inneholde miljøgifter som er uheldige for helsen.

Retter med ørret

Det er nesten bare fantasien som setter grenser når det kommer til ørret og tilberedningsmetoder, noe som skyldes det milde og høyst anvendelige kjøttet. Du kan servere ørret på tradisjonelt vis med poteter, agurksalat og rømme, eller du kan teste ut litt mer eksotiske smaker. Ørret kan for eksempel nytes sammen med ris, ingefær, sukkererter, soyasaus, chili, kinakål og vårløk, noe som passer perfekt for deg som elsker asiatisk mat. Du kan også servere ørret som er ovnsbakt sammen med squash, paprika, gulrot, rødløk, soltørkede tomater, olivenolje, oliven, persille og balsamicoeddik. Nam!

Laks til middag

Laks minner mye om ørret i utseende og tekstur, og kan nytes med mye av det samme tilbehøret som ørret kan. Det er for eksempel nydelig å servere laks med rømme, agurksalat og poteter. Laks kan også nytes i taco eller sammen med pasta og ovnsbakte tomater.