Fisking på sjøen

I denne artikkelen skal vi snakke nærmere om fisking ute på sjøen. Det er et par forskjellige måter å gjøre det på og vi skal se på både den enkle og den mer kompliserte måten.

[IMAGE=cxFJpmeo7S6o.jpg]

Det finnes jo mange forskjellige regler for hva man kan fiske og hvor mang kan fiske. Heldigvis så ser det faktisk gratis for alle sammen å fiske ute på sjøen her i Norge. Det er bare å finne frem fiskestangen å kjøre på! Det eneste man bør tenke litt på når man står på bryggen og kaster kroken rundt er at man ikke treffer noen andre mennesker som kan være i nærheten. En annen ting du bør huske på er å kaste ut fiskene du fanger som er for små, slik at de kan formere seg før vi fanger dem. Når vi fisker fra land så er det egentlig ikke noe spesielt man må tenke på, man kan bare ta seg en fiskestang og begynne å kaste ut.

Dersom man skal ta den mer spennende løsningen så kan man skaffe seg en båt og reise ut på sjøen for å finne noe større fangst. Hva slags utstyr er det vi bruker her? Det første er jo selvsagt båten som man må skaffe seg, dersom man ikke allerede har en så bør du vite at det kan koste litt penger. Dersom du trenger et forbrukslån så kan du skaffe deg det på centum hvor de har rimelige renter på lånene sine.

Vi skal ikke snakke så altfor mye om hvilken båt, så lenge den fungerer til å dra ut på sjøen med (og tilbake). Det vi bør ha med oss er godt med klær, noen bøtter, kniver og fiskeutstyret vårt. Vi trenger her fiskestenger som kan romme noen hundre meter med snøre og som kan tåle en vekt på rundt 20 kg, bare i tilfelle vi fanger tidenes fisk! Det vi kan forvente å fange er torsk, makrell, sei og ørret. Du bør spørre noen som har erfaring fra det området du skal fiske i, for å finne ut hva slags størrelser du kan forvente å fange, slik at du er forberedt.

Nærmere skal vi se på hvordan vi graderer fiskestengene til sjøfiske. Styrken deres på hvor mye snøret tåler er målt i pund. For å være på den sikre siden kan du skaffe deg en stang som tåler 30 pund, og dette bør holde, med mindre du fanger noe usedvanlig stort. Du bør også se nærmere på hvilken type snelle du har. Dette har jo noe å gjøre med hvor langt ned du skal sende åtet ditt. Men alt dette er relevant for å fiske effektivt. Dersom du har lyst på å treffe et bredere område så kan du også vurdere å fiske med line, men dette er kanskje ikke like gøy som å fiske med stang.